2 Şubat STalks #3: Kampüste Mekansal Erişilebilirlik
#SustainabilityTalks kapsamında SDSN iş birliğiyle gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizde Dr. Öğr. Üyesi İlkay Dinç Uyaroğlu’nu ağırladık!
Zoom üzerinden gerçekleştirilen sunumun konusu ‘Kampüste Mekansal Erişilebilirlik’. Bu sunumda, kapsayıcı bir üniversite kampüsü yaşamında mekansal ortamın yaratılması sürecinde hangi çerçevelerin dikkate alınması gerektiği, bu bağlamda mevzuattaki erişilebilirlik standartlarının kapsamının nasıl genişletilebileceği ve mekansal adaletin demokratik eğitim süreçleri ile ilişkisinin kurumsal ölçekte incelenmesi gerekliliği konularına değinildi.
Katılamadım diye üzülmeyin. Etkinliğimizin kaydını aşağıdan izleyebillirsiniz. hatta youtube kanalımıza abone olabilirsiniz.
Dr. Öğr. Üyesi İlkay Dinç Uyaroğlu, 2004 yılında Selçuk Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden bölüm birincisi olarak mezun olmuştur. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mimarlık Bölümü Mimari Tasarım Ana Bilim Dalında toplum temelli/kapsayıcı rehabilitasyon merkezi mimari tasarımı konusunda Yüksek Lisans tezini 2008 yılında tamamlamıştır. Aynı bölümde, 2015 yılında kapsayıcı üniversite yerleşkesi tasarımı üzerine tamamladığı tezi ile Doktora derecesi almıştır. Yüksek Lisans ve Doktora eğitimi sürecinde, ODTÜ Mimarlık Bölümü Mimari Tasarım Anabilim dalında Araştırma Görevlisi olarak teorik ve uygulamalı derslerin ve araştırma projelerinin yürütülmesinde katkı koymuştur. 2016-2020 yılları arasında, Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Atılım Üniversitesi ve Başkent Üniversitesi’nde mimari tasarım, iç mekân tasarımı, kapsayıcı/evrensel tasarım, sürdürülebilir tasarım, kent algısı konularında teorik ve uygulamalı derslerin yürütücülüğünü yapmıştır. Mimarlık eğitimi, iç mimarlık ve çevre tasarımı eğitimi, kapsayıcı/evrensel tasarım, sakatlık politikası, sinema ve engellilik, mültecilik ve barınma konuları güncel araştırma alanlarıdır.